Op 7 en 8 juli was er een meerkamp in Stadskanaal bij atletiekvereniging Jahn 2. De meerkampgroep van CIKO’66 heeft hier al meerdere keren aan meegedaan. Zelf ben ik er ook al eerder geweest als begeleider van de meerkampgroep. Omdat een meerkamp altijd twee dagen duurt, en omdat Stadskanaal behoorlijk ver rijden is, overnachten we altijd in de buurt.

Dit jaar heb ik dus voor het eerst meegedaan aan deze meerkamp. Er waren gelukkig aardig wat masters, wat de wedstrijd een stuk leuker maakt. Onder de masters ook een oude bekende van mij, Gurmukh. Hij heeft in het verleden meegetraind bij CIKO, maar woont nu in Den Haag.

Het weer was heerlijk, beetje te warm eigenlijk. Maar gelukkig heeft iedereen daar evenveel last van. Het begon in ieder geval goed met een mooi startnummer: 911. Na twee heerlijke dagen sporten, met goede begeleiding van Leo en geweldige support van alle atleten (ook van de tegenstanders, zo gaat dat bij atletiek), heb ik een mooi puntenrecord gehaald: 3362 punten. Ik lig voor mijn gevoel aardig op schema om mijn doel (4000 punten in Chengdu) te halen.

Ik had in totaal 5 persoonlijke records op de losse onderdelen. Waarvan ik die van hoogspringen en de 1.500 meter het mooiste vond. Op de 1.500 meter was ik maar liefst 45 seconden (!) sneller dan de vorige keer in Sneek, en 33 seconden sneller dan mijn PR. Dit natuurlijk ook met dank aan de geweldige support tijdens deze slotafstand. Een filmpje daarvan staat op mijn Instagram. Uiteindelijk was mijn puntentotaal goed voor de derde plaats. In totaal gingen er drie bekers mee terug naar Rheden, want ook Rebekka en Jana hadden in hun categorie het podium gehaald.

Geef een reactie